Eski Foca - the Small Bay


Kattene venter...Siren RocksSolnedgang ved havnen
Litt om byen Foça

Eski eller 'gamle' Foça, er ingen overdrivelse for en by som stammer fra det 11. århundret før Kristi fødsel. Byen ligger ved Egeerhavet, ca 670 km sydvest for Istanbul, 65 km nord for Izmir. Sirenene, som er kjent fra Homers Odysséen kan ses bare 3 sjømil unna tvers over bukten. Foça har 12.000 innbyggere og en stor fiskerflåte og et livlig marked som er basert ved havnen.

Dessverre har mange av de opprinnelige greske bygningene blitt borte, men det er nok av dem igjen i de smale sidegatene, som blir pent restaurert, til at det autentiske særpreget til dette antikke stedet blir bevart. Besøkende som er interessert i arkeologi vil finne mange steder under utgraving, og verdens nest eldste amfiteater har nylig blitt oppdaget innenfor bygrensene. Byen har også et museum der en kan se bilder av utgravninger, gjenstander og ellers lese om byens historie.

Byen er et meget trygt familie-feriested, og selv om det også her finnes diskoteker, griper de ikke så forstyrrende inn i totalbildet som det man kan oppleve på mer "utviklede" steder. De fleste ferierende kommer fra Izmir, noe som hjelper til med å holde på det spesifikt tyrkiske preget, og ellers er det hovedsaklig turister fra Storbritannia, godt blandet med endel nordmenn, franskmenn og hollendere. Det ukentlige markedet er hver tirsdag, og der finnes nær sagt alt mulig. Sjekk siden Aktiviteter for å få noen idéer til hva man ellers kan foreta seg i Foça.

Byen har sykehus, ambulanse flere leger og tannleger.

Avstander:

Til Izmir (provinshovedstad): 70 km
Til Kozbeyli (pittoresk landsby med marked på søndager): 10 km
Til Yeni Foça (mindre, avslappet by med en flott strand): 20 km
Til Menemen (stort utvalg i leir- og kurvarbeider): 30 km
Til Bergama (Asklepieion-tempelet, tyrkiske tepper): 80 km
Til Efesos (antikk gresk by, kjent for sine ruiner): 140 km
Til Pamukkale (fjellside med hvite kalksteinavleiringer, ser ut som bomull): 300km


Vis Eski Foca på et større kart.